Gratis verzonden binnen Nederland!
Voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
Gemakkelijk en veilig bestellen!
De beste e-sigaretten en e-liquids!

Informatie over de e-sigaret

Wij hebben de informatie in dit onderwerp zo algemeen en bondig mogelijk gehouden. Zo weet u na het lezen van deze tekst wat de basis is van een e-sigaret zonder dat wij dieper op de onderdelen en termen in gaan. Mocht u dit wel interessant vinden dan kunt u de blogs nalezen en/of de teksten gewijd aan een specifiek onderdeel.


Algemene informatie


Een e-sigaret bestaat altijd uit de volgende drie kernonderdelen. Namelijk, een batterij, tank, en e-liquid. De batterij en tank maken samen de e-sigaret. De e-liquid ofwel vloeistof die u hierin besluit te dampen zal uiteindelijk voor de smaak en damp zorgen. Zo zorgt de juiste combinatie van een e-sigaret en een vloeistof die beide op uw smaak en voorkeuren zijn ingesteld voor de beste beleving tijdens het elektrisch roken.


Startersets


Wij hebben in de webshop een ruim aanbod aan e-sigaretten. De complete sets worden meestal starter sets genoemd. Deze sets worden geleverd met bijna alles wat u nodig heeft. U moet namelijk zelf de e-liquid uitkiezen, er zijn zoveel smaken en verschillende nicotine variaties dat wij deze keuze voor u niet kunnen maken! Wij kunnen u natuurlijk wel advies geven. Wanneer het een geavanceerde starterset is heeft u vaak ook nog één of twee batterijen nodig, en deze wordt bijna nooit direct in de set geleverd, omdat de batterijen verschillen qua merk en specificaties en iedereen zo zijn specifieke voorkeur heeft.

 

Eenvoudige e-sigaretten


Bij een eenvoudige e-sigaret wordt bijna altijd, met uitzondering van de e-liquid, alles geleverd wat u nodig heeft. U hoeft deze dus alleen nog op te laden en te vullen. Deze e-sigaret startersets hebben ook bijna altijd een interne batterij, deze hoeft u dus niet los aan te schaffen. Deze e-sigaretten hebben weinig instelbare opties, maar die zijn voor beginnende e-rokers eigenlijk niet nodig.

Wij raden u wel aan even op te letten of er wel een micro usb-kabel wordt meegeleverd om de batterij op te laden. Kijk daarbij ook even na of u wel de juiste wandstekker heeft. Telefoons gebruiken 2A stekkers. De meeste eenvoudige e-sigaretten maken gebruik van 1A stekkers. De 2A stekkers beschadigen dan de batterij.


Geavanceerde e-sigaretten


Deze e-sigaretten hebben meestal één of twee externe batterijen en een tal van opties. Wanneer u niet bekend bent met het elektrische roken raden wij u dan ook af zo'n soort e-sigaret te kopen. Bij een geavanceerde e-sigaret met externe batterijen moet u bijna altijd de batterijen los aanschaffen. Ook is bij dit soort sets handig om een externe lader te gebruiken en meerdere batterij sets. Geavanceerde e-sigaretten hebben veel vermogen en verbruiken dus ook veel stroom. Dit zorgt ervoor dat de batterijen een langere laadtijd hebben dan eenvoudige sets.

 

E-sigaret onderdelen


Een beknopte toelichting over e-liquid en de e-sigaret onderdelen: de tank incl. coil en de batterij.


Tanks


De tank van een e-sigaret zorgt ervoor dat de e-liquid wordt opgeslagen en verdampt. Natuurlijk is er voor de verdamping van de e-liquid hitte nodig. De verdamping vindt plaats in een belangrijk onderdeel van de tank. De "coil". De coil is dus de verdamper/brander in de tank. Deze is tegenwoordig bij bijna alle modellen te vervangen.

De tank maakt in combinatie met de batterij dus de e-sigaret. Maar de ene tank is de andere niet. Zo verschilt per model de coil van de tank, de airflow van de tank(de manier en mate waarop de koude lucht wordt aangevoerd), de inhoud van de tank en het uiterlijk van de tank.


Coils:


De coil is het verdampingselementje in de tank. Het onderdeel in de tank waar de verdamping van de e-liquid oftewel vloeistof uiteindelijk zal plaatsvinden. De vloeistof, stroomt langzaam vanuit het vloeistof reservoir via het katoen in de coil naar de gloeispiraal, waarna de gloeispiraal de e-liquid verdampt. Dit gedeelte van de tank is dus het meest vatbaar voor corrosie, en de coil is bij de meeste tanks om deze reden te vervangen.


Batterijen


De batterijen die worden gebruikt bij het elektronisch roken zijn in de meeste gevallen Li-ion batterijen. De batterijen kunnen dus intern zijn of extern zijn. Ingebouwd of uitneembaar. Zoals eerder besproken zitten bij eenvoudige e-sigaretten de batterijen meestal ingebouwd en bij de geavanceerde zijn deze meestal uitneembaar.


E-liquid

E-liquid is de vloeistof die gebruikt wordt bij het e-roken. Naast diverse tabakssmaken zijn er ook vele uiteenlopende andere smaken. Denk hierbij aan fruit, snoep en frisse smaken zoals menthol. Het kiezen van een e-liquid is vaak het moeilijkste voor de beginner. Het belangrijkste is uzelf af te vragen welke smaak u de hele dag door zou kunnen dampen en welke nicotine sterkte u gaat nemen.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis verzonden binnen Nederland!
Voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
Gemakkelijk en veilig bestellen!
De beste e-sigaretten en e-liquids!